Bar- och restaurang dimensionering/byggnadsplanering
För 2 år, 10 månader sen - Visad 2506 gånger Vostok

2

Hej,

Är det någon som möjligtvis känner till en bra bok som täcker dimensionering och byggnadsplanering av bar- och restauranger? Jag håller på med ett litet projekt där jag ska designa en bar för en restaurang, och aldrig gjort det innan, och kan därför inte standardmåtten som gäller för en bar. Frågor såsom höjden på en barstol, eller djupet på en bardisk, eller höjden på en bardisk, eller hur djupt bardiskens överhäng ska vara, eller hur brett arbetsytan ska vara, eller hur bred passagemåttet ska vara, etc, poppar upp i mitt huvud. Också frågor som hur djupa och hur höga hyllorna ska vara om man ska förvara vinflaskor är relevanta. Vad är t ex standardhöjden för en vinflaska.

Jag har Arkitektens Handbok 2013 men där står ingenting om dimensionering och byggnadsplanering av bar- och restauranger. Är det någon snälla som känner till en sån bra bok?

Mycket tacksam för hjälp.

Tack Vostok

Av: zb för 2 år, 9 månader sen
2

Logga in för rösta

Hej, det finns en bra bok som heter: Handbok i inredningsprojektering, Jogebo och Liljedal. Byggtjänst kanske har den. Z