Att generera dörr-och fönsteruppställningar i Revit
För 1 år, 10 månader sen - Visad 2089 gånger Seglarina

1

I mitt program kommer endast upp exempel på hur fönster och dörruppställningar kan se ut, men det är inte de fönster och dörrar jag har valt till mitt hus. Finns det någon som kan hjälpa mig. Jag tänker att programmet ju vet vilka fönster och dörrar jag har valt till huset jag ritat, så det vore inte så svårt att generera en uppställning av dessa, med mått.

Tack

Monika

Av: Thorbjorn för 1 år, 9 månader sen
1

Logga in för rösta

Hej Monika, Ett bra sätt är att rita en vägg i Design Options, och i den väggen skapa de fönster du använt i modellen. Där kan du också rita klart eventuella 2D detaljer, måttsätta och littrera, precis som man gjorde i AutoCAD.

Din mallfil har säkert skapat precis en sån vägg och satt in lite exempel på fönster och dörrar så du ska få en bra början att fortsätta på!

Lycka till! Thorbjörn

Av: bokiez för 1 vecka, 5 dagar sen
0

Logga in för rösta

Bygger vidare lite på tråden om att generera fönsteruppställningar. Så som Thorbjörn säger så är det bästa sättet absolut att rita i design options. Går även på samma sätt att använda phases i revit.

Det jag skulle vilja, är att kunna generera automatiskt en uppställning av fönster, med hjälp av Dynamo. Borde vara möjligt att göra ett script som säger: Generera 1st fönster av varje använd typ i projektet. Placera i vägg i design options som heter fönsteruppställning. Så att på så sätt kan man automatisera uppställningen av fönster.

Är inte insatt i dynamo ännu. Men har tänkt att detta skulle vara riktigt bra. Är det någon som löser detta så får ni gärna höra av er!

/Petter