Planarkitekt sökes till Sollentuna kommun
För 11 månader sen - Visad 433 gånger Sigrid

0

I Sollentuna pågår en spännande utveckling. Nya stadsmiljöer växer fram i de centrala delarna runt järnvägen. Runt Väsjön i nordost växer Edsberg mot norr med 3000 nya lägenheter i en härlig naturmiljö - ett stort projekt där genomförandet just inletts. Förbifart Stockholm och Tvärspårvägen planeras och ska förbättra redan goda kommunikationer.

Till Planenheten söker vi nu en planarkitekt! Planenheten är en del av Stadsbyggnadsavdelningen på kommunledningskontoret, med ansvar för kommunens översikts- och detaljplanering.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet som planarkitekt innebär att du ansvarar för att ta fram och handlägga detaljplaner. Du har ansvar för hela processen från planbesked till antagande. Vi har ett nära samarbete med exploateringsavdelningen, som tillhör samma avdelning. Du jobbar hela tiden nära den person som har ansvar för planens genomförande, om kommunen har ett sådant ansvar i projektet.

Ditt arbete kan också innefatta översiktsplanefrågor, remisser m.m. som tillhör enhetens ansvarsområde.

Din utbildningsbakgrund

Du har högskoleutbildning inom arkitektur eller samhällsplanering. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket.

Din yrkeserfarenhet

Vi söker dig som har god erfarenhet av planarbete. Vi vill att du har ett genuint intresse för planering och gestaltning och stor förståelse för stadsbyggnadsprocessen.

Förutom det traditionella problemkomplexet som samhällsplanerare möter och som har varit beständigt över tid finns idag några särskilda utmaningar. Planprocessen behöver effektiviseras och nya förslag i den riktningen kommer ständigt. E-förvaltningen ska utvecklas. Plan- och byggsektorn kommer att vara ett prioriterat område i den utvecklingen. Nyfikenhet för att möte den utvecklingen och samtidigt kombinera den med en ökad kvalitet i stadsbyggandet är en viktig egenskap hos dig.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär att ta stort eget ansvar. Som person är du bra på att samarbeta och har en hög social kompetens. Du är lyhörd och kan samspela med kollegor, andra förvaltningar, myndigheter och allmänheten utifrån ett professionellt förhållningssätt. Planarkitekterna arbetar i team och kan växla arbetsuppgifter inom gruppen beroende på arbetssituation. Du har en stark egen drivkraft och ett stort engagemang för ditt arbete.

Vårt erbjudande

Du får en spännande och central roll i en stödjande miljö. Vi har ett nära och trevligt samarbete mellan enheterna på kontoret och har lätt för att arbeta över gränserna.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid.

Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna centrum i Turebergshuset med en fin utsikt över Sollentuna. Vi sitter i öppna, ljusa landskap och arbetar med senaste teknik.

Välkommen med din ansökan: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/6ae9d98b8956