Active Worksets - Revit
För 5 år sen - Visad 1887 gånger Petter Bengtsson

1

Går det att ställa in i vilket workset jag hamnar i när jag öppnar från centralfilen? (Vilket som blir "Active workset")

Som det är nu verkar det vara det senast jag synkade in till centralfilen med. Detta är ett problem då vi vill låsa vissa saker för redigering och har skapat ett så kallat Admin-workset som man i stort sett aldrig skall jobba i.

Av: AEC Support för 5 år sen
0

Logga in för rösta

Tyvärr saknas den inställningen än så länge i Revit.

Dock så finns det några andra saker man kan göra.

Under Manage > Starting View kan du ställa in vilken vy som skall visas när du öppnar projektet. Vi rekommenderar att man skapar en Legend View som döps till tex "SYNKVY" och ställer in den att visas.

Det finns två fördelar med detta:

  • Det går snabbare att öppna och synka projektet om den vyn som öppnas är ganska tom på grafik. (3D-vyer är oftast värst)
  • Du kan genom att skriva textnotiser informera användarna om att t.ex. inte glömma att ställa sig i rätt Workset innan de börjar arbeta. (Denna vy blir ju då den första de ser)

Glöm inte heller att det finns massa nyttiga visningslägen under Worksharing Display samt att inställningen grey inactive worksets undelättar mycket.


Kontakta AEC Support
Med ett supportavtal får du tillgång till AEC Support med löpande support för de CAD-verktyg vi erbjuder våra kunder via telefon eller e-post, assisterat med fjärrstyrning.

Telefon: 010-850 20 20
E-post: support@aec.se
Hemsida: www.aec.se