Problem med curtain walls och curtain panels i revit
För 4 år, 4 månader sen - Visad 2617 gånger Alexander Morton

0

Hej,

Vi har byggt upp vår yttervägg i Revit med curtain walls och curtain panels för att kunna göra en tydlig panelindelning och sätta rätt kulörer samt mängda panelerna.

Problem 1.

Då vi har gjort panelindelning på följande curtain wall element så syns curtain panel kanterna och man får massor med linjer som gör väggen otydlig. Så här ser det ut i planvy och elevation:

enter image description here enter image description here

Problem 2.

Vår modell innehåller även curtain walls med radie och vi vill göra lutning på dessa element så att det följer lutning lika de raka elementen där man bara kan göra edit profile. Hur kan man lösa detta?

enter image description here

Av: AEC Support för 4 år, 4 månader sen
0

Logga in för rösta

Hej!

Problem 1
Det bästa du kan göra är att i panelfamiljen släcka samtlig 3D-geometri i Plan. Denna ersätts istället med Symbolic Lines och en Masking Region. Nu kan du till exempel utelämna "kanterna" alternativt koppla dessa till en visibilityparameter som låter dig tända/släcka linjerna behov.

Glöm inte att även lägga till en Masking Region på fönsterpanelens familj för att täcka över de materiallinjer som annars lyser igenom.

Resultatet blir exempelvis såhär:
enter image description here

Problem 2
Vill ni göra en panel med både radie och lutning så är det enda alternativet vad jag kan se att göra en panelfamilj där detta styrs med parametrar.

En sådan familj skulle kunna se ut såhär:

enter image description here


AEC Support

Med ett supportavtal får du tillgång till AEC Support med löpande support för de CAD-verktyg vi erbjuder våra kunder via telefon eller e-post, assisterat med fjärrstyrning.

Telefon: 010-850 20 20
E-post: support@aec.se
Hemsida: www.aec.se