Förhandsvisning: BIKES vs CARS Postad av: Archileaks, Datum: 2015-02-09

UPPDATERAD MED GÄSTER. 

Exklusiv förhandsvisning med gästande regissör & huvudrollsinnehavare + paneldebatt i samarbete med WG Film, Folkets Bio och Doc Lounge.

Efter Bananas!* och Big Boys Gone Bananas! kommer nu Fredrik Gerttens nya film Bikes vs Cars, som utforskar det trafikdrama som pågår runtom i världen varje dag. 

NU visar vi filmen i sin helhet på ArchFilm Göteborg och Archileaks lokaler i Korsettfabriken. En helkväll i hållbarhetens tecken med mat av Containerakademin, musik och samtal med en rad olika gäster

SYNOPSIS: Klimatförändringar och trafikstockningar gör att många människor istället tar till cykeln. Men dålig stads¬planering och bilkaos skördar varje dag ett stort antal cyklisters liv och många kräver nu säkra cykelbanor. Aktivister och politiker som arbetar för en förändring ställs emot en miljardindustri som gör allt i sin makt för att hålla samhället bilberoende. Idag finns det en miljard bilar i världen, år 2020 räknar man med det dubbla. Det är en ojämn kamp som förs i städer som Los Angeles och São Paulo mot den gigantiska bilindustrin samtidigt som Köpenhamn visar på en annan framtid... Bikes vs Cars följer cyklisternas kamp mot ett bildominerat samhälle och visar de revolutionära förändringar som kunde ske om städer övergav sitt bilcentrerade fokus.

Engelskt tal / Engelsk textning. Panelsamtalet är på svenska. 

 

GÄSTER: Filmens regissör Fredrik Gertten och huvurollsinnehavaren Aline Cavalcante gästar visningen och det blir även panelsamtal eftervisningen. 

PANELSAMTAL: 

Fredrik Gertten, Regissör Bikes vs Cars
 
Anneli Hulthén (s) Ordförande Kommunstyrelsen Göteborg
 
Axel Josefson (m), Vice ordföranden för Moderaterna i Göteborg & vice ordf i Trafiknämnden
 
Malin Månsson, Cykelplanerare Trafikkontoret Göteborg
 
Johan Erlandsson, konsult cykellogistik, Ecoprofile
 

MAT: Kungliga Containerakademin

PLATS: ArchFilm och Archileaks lokaler (Kastellgatan 1), Göteborg

PRIS: 80 kr, student/pensionär/arbetslös 60 kr
Biljetter köpes i dörren.
 
TID: Dörrarna öppnar  kl 17.30 / Film ca kl 18.00.

ArchFilm Göteborg är Göteborgs egna arkitekturfilmfestival och går av stapeln för andra året i rad. Delad kunskap är dubbel kunskap och filmfestivalen är ett självklart steg i arbetet för bättre arkitektur, tillgänglig för alla. 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Folkets Bio, WG Film, Doc Lounge, Göteborg Stad, VGR, ABF och SFI.