Anmäl er till Nödvändighetens Arkitektur Postad av: Archileaks, Datum: 2013-02-13

"Arkitekturen står idag inför utmaningar lika stora som dem modernismen ställdes inför i början av 1900-talet. Den tänkande människan ser nödvändigheten att ta utmaningarna på allvar. Globaliseringen öppnar för nya lösningar, liksom en nödvändighetens arkitektur skapar nya möjligheter."

- manifestet Nödvändighetens arkitektur

2009 presenterade Virserums konsthall manifestet Nödvändighetens arkitektur för första gången, med ambitionen att belysa arkitekturens inflytande på samhällsutvecklingen och arkitektens möjlighet att påverka. Både manifestet och begreppet Nödvändighetens arkitektur har nu spridit sig över hela världen. 

143 arkitektkontor från 28 länder världen över som anmälde sig för att delta i utställningen TRÄ 2010. Konsthallen valde att visa 42 projekt. Inbjudna var även några av Sveriges ledande arkitektkontor för att göra egna bidrag till utställningen.

I år är det dags för en ny upplaga av triennalen och nu på fredag, den 15/2, är sista anmälningsdagen för att vara med i årets utställning, där bidragen väljs ut genom en internationell tävling.  Tävlingen avgörs under våren och prisutdelningen sker i samband med seminariet Smålands trädagar i sommar.

Läsa mer om tävlingen kan ni göra här.