Summit - ny podcast om design och arkitektur Postad av: Archileaks, Datum: 2013-02-12

Har ni precis som vi saknat en bra svensk podcast om arkitektur och design? Då ska ni kolla in Summit, en ny svensk podcast om design och arkitektur. Bakom Summit står Daniel Golling och Gustaf Kjellin. Daniel har tidigare varit chefsredaktör för både tidskriften Form och Forum. Gustaf är, förutom när han jobbar som curator, vd för DFTS Factory och redaktör för mediabyrån Swedenavi.

Tillsammans släpper de varannan måndag en ny podcast, där samtalsämnena rör det mesta inom design- och arkitektursfären. Förutom att ventilera de senaste nyheterna gräver även Summit djupare ner i frågor i sina reportage och intervjuer. I andra podcastavsnittet får vi bland annat veta varför så många av Le Corbusiers möbler från Indiska Chandigarh har spridit sig ut på världen.

I måndags släpptes det tredje podcastavsnittet i serien som tillägnas helt åt möbel- och design veckan i Stockholm. Förutom att  botanisera bland mässmontrar intervjuar Summit även Oki Sato som står bakom japanska designstudion Nendo.

I tidigare avsnitt kan man bland annat höra intervjuer med inredningsarkitekten Jonas Bohlin och Oscar Engelbert från Oscar Properties som pratar om svensk stadsplanering och nya projektet HG7.Väl värt att lyssna på!

Podcasten hittas antingen på Summits hemsida, iTunes eller Libsyn.