Detta gör vi gärna på fritiden i Kiev

Kiev, huvudstaden i Ukraina är en plats där det finns många industrier, högskolor samt historiska minnesmärken. Stadens namn sägs komma från Kyj, som är namnet på en av fyra grundare av staden. Kiev har heta somrar och kalla vintrar och kanske inte ses vid första anblick som en stad att turista i, men den har potential och erbjuder faktiskt en hel del sevärdheter, aktiviteter och uteliv. Många har kanske fått upp ögonen för denna stad, efter att Eurovision Song Contest hölls här 2017.

Sevärdheter i Kiev enter image description here

Kiev har många fina ortodoxa kyrkor att beskåda. Bild från Pixabay.

I Kiev finns det en mängd olika ortodoxa kyrkor, som alla är värda ett besök. De är dessutom lätta att hitta, eftersom de allra flesta har guldkupoler som glänser, samt är vita eller ljusblå byggnader. De finns i stort sett hela staden. En av de populäraste byggnaderna i Kiev är Sofiakatedralen. Den är från 1037 och finns med på Unescos världsarvslista sedan 1990. På Unescos lista finns även Grottklostret, eller Petjerskaklostret som det heter. Detta är ett ortodoxt kloster, grundat 1015 och det har flera klocktorn, katedraler samt ett underjordiskt grottsystem. I katakomberna finns det mumier och för att lätta upp stämningen efter ett besök här, så kan du spela på slots på nätet. Carat casino ger dig en av gladaste upplevelserna. Kan behövas efter vandringen i underjorden.

Shopping, mat och nattliv

enter image description here

Kvällstid finns det mycket att göra i Kiev. Bild från Pixabay.

Det finns gott om nöjen i Kiev, oavsett om du vill shoppa på dagen, eller gå ut på kvällen. När det gäller just shopping, så finns det mängder av annorlunda kläder och ett vågat utbud. Besök galleriorna Globus och Mandarin Plaza eller ta en promenad på shoppinggatan Passage. Om du är sugen på att äta en bit mat, så finns det flera restauranger, missa inte den ukrainska snabbmatskedjan Puzata Hata. Nattlivet är hett, här finns gott om barer och uteställen. Avalon är ett av de ställen du inte bör missa!